Gai Yang

Streetfood från Thailand

Mängd
700g Kycklinglårfilè
3st Lime
2st Chili

Marinad
1st Citrongräs,banka & finhacka
6st Vitlöksklyftor, riven
1 msk Limejuice + zest
2st Chili,röda
3 msk fisksås
2 msk Sake
2 tsk Sesamolja
3 msk Farinsocker
2 msk Honung
1 tsk Svartpeppar

Napoleon tillbehör
4st Grillspett
2st Röklåda
Rökspån, körsbär.

  • Skär kycklinglårfiléerna på häften.
  • Blanda samman alla ingedienser för marinaden i en skål.
  • Lägg i kyckling och låt marinera i kylskåpet under 3 timmar eller över natten.
  • Trä kycklingen på grillspetten.
  • Skär lime i halvor.
  • Fyll röklådan med rökspån
  • Placera röklådan i grillen ovanför brännaren.
  • Förbered grillen för direkt grillning med en temperarur på ca 200 °C.
  • Tillaga kycklingspetten i ca 4 minuter på varje sidan tills kycklingen får en temperatur på 72°C.
  • Garnera med finhackad chili och koriander tillsammans med ris.

Portioner

4

Förberedelser

3 tim

Tillagning

15 min

Grillmetod

Direkt

Svårighet

Enkel

Styrka

Medium
Följ oss för mer inspiration
Tillbehör som har använts