Mängd
700g Kycklinglårfilè
3st Lime
2st Chili
Marinad
1st Citrongräs,banka & finhacka
6st Vitlöksklyftor, riven
1 msk Limejuice + zest
2st Chili,röda
3 msk fisksås
2 msk Sake
2 tsk Sesamolja
3 msk Farinsocker
2 msk Honung
1 tsk Svartpeppar
Napoleon tillbehör
4st Grillspett
2st Röklåda
Rökspån, körsbär.
- Skär kycklinglårfiléerna på häften.
- Blanda samman alla ingedienser för marinaden i en skål.
- Lägg i kyckling och låt marinera i kylskåpet under 3 timmar eller över natten.
- Trä kycklingen på grillspetten.
- Skär lime i halvor.
- Fyll röklådan med rökspån
- Placera röklådan i grillen ovanför brännaren.
- Förbered grillen för direkt grillning med en temperarur på ca 200 °C.
- Tillaga kycklingspetten i ca 4 minuter på varje sidan tills kycklingen får en temperatur på 72°C.
- Garnera med finhackad chili och koriander tillsammans med ris.
Portioner
4
Förberedelser
3 tim
Tillagning
15 min
Grillmetod
Direkt
Svårighet
Enkel
Styrka
Medium
Följ oss för mer inspiration
Tillbehör som har använts