Green hot coleslaw
Läcker variant på coleslaw!
Coleslaw går att variera på mängder av olika sätt och detta recept har vi ett tema med lagom hetta samt härliga gröna färger.
Mängd
400 g spetskål
1 st jalapeño
blaspersilja, garnering
chiliflakes, garnering
Röra
2 dl Crème fraiche
2 msk majonnäs
1 st avokado
3 st vitlöksklyftor
1 st basilika, kruka
1 st koriander, kruka
1 st bladpersilja, kruka
1 st lime, saft & zest
Salt
- Lägg undan några blad från de färska örterna till garnering.
- Grovhacka örterna.
- Skala vitlöken och gröp ur avakadon.
- Använd ett zestjärn och hyvla av de yttersta skalet på limefrukten.
- Skär lime på hälften och pressa ur saften i en liten skål.
- Skär spetskålen i lagom stora bitar.
- Skär chilin i tunna skivor.
- Mixa ingredienserna till röran i en mixer.
- Smaka av röran och tillsätt salt efter önskemål.
- Blanda samman alla ingredienser i en skål (spara lite örter & chili för garnering).
- Fördela på ett fat och toppa med färska örter, jalapeño samt chiliflakes.TIPS!
- Ett perfekt sätt att ta tillvara på mat i skafferi och kyl är att skapa en coleslaw med de ingredienser du har hemma.
Portioner
4
Förberedelser
6 min
Tillagning
2 h
Grillmetod
Ingen
Svårighet
Enkel
Styrka
Medium
Följ oss för mer inspiration
Tillbehör som har använts