Mängd
1 st spetskål
1 st ananas
1 msk rökt paprikapulver
1 st charlottenlök
1 st lime
Olivolja
Honung
Svartpeppar
Salt
- Förbered grillen för grillmetoden direktvärme.
- Skala ananasen och skär bort stocken.
- Skär ananasen i skivor.
- Skär spetskålen i fyra delar på längden.
- Skala och finhacka charlottenlöken.
- Kärna ur chilin och finhacka.
- Grovhacka koriander.
- Pensla ananaskivorna med lite honung och krydda med salt samt lite paprikapulver.
- Grill skivorna i ca 3 minuter på varje sida tills de får lite färg.
- Tärna skivorna och lägg i en skål.
- Ringla lite olivolja på spetskålen och grilla tills den får lite färg.
- Blanda samman ananas, chili, koriander, charlottenlök, lime zest, lime saft och olivolja.
- Smaka av blandningen med salt och svartpeppar.
- Fördela spetskålen på fyra tallrikar & toppa med röran.
- Ringla lite olivolja.
Portioner
4
Förberedelser
10 min
Tillagning
10 min
Grillmetod
Direkt
Svårighet
Enkel
Styrka
Medium
Följ oss för mer inspiration
Tillbehör som har använts