Grillad spetskål

Med hetta & sötma!

Kan serveras som en förrätt eller som ett tillbehör.

Mängd
1 st spetskål
1 st ananas
1 msk rökt paprikapulver
1 st charlottenlök
1 st lime

Olivolja
Honung
Svartpeppar
Salt

  • Förbered grillen för grillmetoden direktvärme.
  • Skala ananasen och skär bort stocken.
  • Skär ananasen i skivor.
  • Skär spetskålen i fyra delar på längden.
  • Skala och finhacka charlottenlöken.
  • Kärna ur chilin och finhacka.
  • Grovhacka koriander.
  • Pensla ananaskivorna med lite honung och krydda med salt samt lite paprikapulver.
  • Grill skivorna i ca 3 minuter på varje sida tills de får lite färg.
  • Tärna skivorna och lägg i en skål.
  • Ringla lite olivolja på spetskålen och grilla tills den får lite färg.
  • Blanda samman ananas, chili, koriander, charlottenlök, lime zest, lime saft och olivolja.
  • Smaka av blandningen med salt och svartpeppar.
  • Fördela spetskålen på fyra tallrikar & toppa med röran.
  • Ringla lite olivolja.

Portioner

4

Förberedelser

10 min

Tillagning

10 min

Grillmetod

Direkt

Svårighet

Enkel

Styrka

Medium
Följ oss för mer inspiration
Tillbehör som har använts