Apollo AS200-1

Den som gillar smaken av rökt fisk och kött eller helt enkelt njuter av den traditionella grillupplevelsen kommer att älska Apollo® vattenrök.

Den flexibla 3-i-1 Apollo® finns i två olika storlekar och kan omvandlas från en fullskalig rök till en bärbar kolgrill på några sekunder och användas för både kall- och varmrökning.

Pris: 3 990 kr
Artikelnummer: 12089NA
Grillyta: 41 cm
Antal brännare: 0
Effekt:
Sizzle Zone: Nej
Vikt: 13 kg
Höjd: 104 cm
Bredd: 42 cm
Djup: 42 cm
ACCU-PROBE™ - Termometer i lock 
Lock med integrerad stång med 5 krokar för att hänga det som skall rökas 
Två nivåer med galler för att röka 
2 små mål i varje sektion för temperatursond 
En lucka för att fylla på vätska 
En lucka för att fylla på kol/briketter 

Det finns ingen film tillgänglig för denna produkt.

På Napoleonklubben.se finner du recept och tips som tar ditt grillande till nästa nivå.

Det är inget snack om saken: Att grilla är härligt! Men man bör också tänka på att rengöra och ta hand om sin grill även med en kvalitetsprodukt så som Napoleon®, så behöver den fortfarande lite kärlek och uppmärksamhet för att säkerställa att den förblir i gott skick.

Rengöring utvändigt

Att ytrost bildas på rostfritt stål anses som normalt men kan i sin tur leda till grövre angrepp och övergå till gravrost som angriper materialets struktur. För att undvika detta missöde bör ni alltså underhålla ert rostfria material för att få så lång livslängd som möjligt. Påverkan av miljön är stor och i områden där grillen är i anslutning till hav, pool eller bekämpnings/ gödningsmedel är underhållsbehovet större än i områden utan.

Så här gör du för att underhålla din grill

Torka av fett och liknande med en fuktig trasa med ljummet vatten och lite milt diskmedel. Vid ytrost använd t.ex Autosol för att få bort detta men var försiktig med gnuggandet och torka alltid i samma riktning som borstningen av stålet. Testa först på en liten yta på t.ex baksidan av sidohyllorna för att se så att inga repor blir synliga av medlet. Torka rent och spraya sedan på ett lager med medel som t.ex: 5-56, WD-40 eller Würth ädelstålsvård på utvändiga ytor som inte kommer i kontakt med tillagningen. Stryk ut medlet och torka av med en mjuk trasa.

Rengörning invändigt

För att rengöra grillens inre tar man först bort grillgallerna och droppskydden. Ta sedan bort fästskruvarna till brännarna och lyft ur dessa. Skrapa och borsta försiktigt bort matrester samt brända rester från droppskydden samt grillbaljan med t.ex en diskborste ner på bottenplåten. Töm sedan dropplåten samt borsta och skrapa ur densamma. Grillbaljan kan sedan vid behov torkas av med en fuktig trasa med ljummet vatten och lite milt diskmedel och sedan stryka på ett tunt lager med neutral matolja.

Rengörning brännare

Brännarna rengöres enklast med Napoleons Venturi rörrensare. Brännarnas hål rengöras för hand med underhållssatsen som medföljer grillen (ingår ej i våra portabla gasolgrillar TQ-serien) för att ta bort eventuella igensättningar.

Rengöring av rostfria grillgaller

Innan du skall börja grilla nästa gång, värm upp grillen på full effekt i ca 10-15 minuter. Borsta sedan grillgallerna med en rostfri- eller mässingsborste. Vid kraftig nedsmutsning rekommenderas att använda Napoleons Gallerskrapa.

Rengörning av grillgaller av gjutjärn

Grillgaller av gjutjärn rengöres på samma sätt som rostfria grillgaller. Dock kan dessa behöva att smörjas in med en neutral matolja.

10 år

Lock och lbalja, porslinsemaljerat

5 år, därefter 50 % rabatt t.o.m. år 10

Luftstyrningsdelar

3 år, därefter 50 % rabatt t.o.m. år 10

Grillgaller, kromat - Grillgaller, porslinsemaljerat gjutjärn

2 år

Övriga delar