- Förbered grillen för grillmetod indirekt.
- Skala och finhacka vitlöksklyftan.
- Blanda samman ingredienserna till såsen i en skål.
- Vänd ned kycklingvingarna i såsen och blanda så att att vingarna täcks av sås.
- Skär den spanska pepparn i tunna skivor.
- Finhacka koriander.
- Börja tillagning av kycklingvingarna direkt över värmekällan och grilla tills de får lite färg.
- Fortsätt tillagningen över indirekt värme i 15 minuter.
- När kycklingvingarna fått en fin färg och en kärntemperatur på ca 72-75 °C är de klara.
- Lägg kycklingvingarna snyggt på en skärbräda och toppa med spansk peppar, koriander och Tabasco sriracha.TIPS
- Önskas ännu mer hetta i smaken, så kan du ha med några droppar Tabasco scorpion i såsen.
- Servera tillsammans med en srirachamajo. Hellmann’s majonnäs blandat med Tabasco sririacha.
- Skall du använda frysta kycklingvingar, så kan du tina den i kylskåpet över natten.