Albondigas

Spanska köttbullar i tomatsås

Mängd
500g Blandfärs
1 burk Tomatsås
1 st Gul lök
1 st Vitlöksklyfta
2 st Brödskivor
1 st Ägg
1 dl Mjölk
3 msk Bladpersilja, finhackad
1 tsk Salt
Olivolja

  • Förbered grillen för grillmetod direkt.
  • Lägg brödet i en skål och häll över mjölken.
  • Skala och finhacka den gula löken.
  • Skala och riv vitlöksklyftan.
  • Blanda samman ägg, lök, vitlök, persilja och salt i en stor skål.
  • Pressa mjölken ur brödet och blanda ned i skålen.
  • Blanda ned färsen.
  • Gör ett stekprov och smaka av om det behövs mer salt,
  • Rulla köttbullarna till önskad storlek.
  • Hetta upp en gjutjärnspanna på grillen.
  • Tillsätt olivolja och stek köttbullarna tills de får en fin färg.
  • Lägg köttbullarna på en tallrik.
  • Häll i tomatsåsen och koka upp.
  • Smaka av med lite salt och svartpeppar.
  • Lägg i köttbullarna och låt puttra i någon minut.
  • Garnera med lite persilja.
  • Perfekt att servera som den är med en bit bröd eller vid din tapas bjudning.

    TIPS!
    Koka ihop en egen tomatsås (1 brk plommontomater, 1 dl vitt vin, oregano torkad, svartpeppar & salt).

Portioner

4

Förberedelser

20 min

Tillagning

20 min

Grillmetod

Direkt

Svårighet

Enkel

Styrka

Mild
Följ oss för mer inspiration
Tillbehör som har använts