Mängd
500g Blandfärs
1 burk Tomatsås
1 st Gul lök
1 st Vitlöksklyfta
2 st Brödskivor
1 st Ägg
1 dl Mjölk
3 msk Bladpersilja, finhackad
1 tsk Salt
Olivolja
- Förbered grillen för grillmetod direkt.
- Lägg brödet i en skål och häll över mjölken.
- Skala och finhacka den gula löken.
- Skala och riv vitlöksklyftan.
- Blanda samman ägg, lök, vitlök, persilja och salt i en stor skål.
- Pressa mjölken ur brödet och blanda ned i skålen.
- Blanda ned färsen.
- Gör ett stekprov och smaka av om det behövs mer salt,
- Rulla köttbullarna till önskad storlek.
- Hetta upp en gjutjärnspanna på grillen.
- Tillsätt olivolja och stek köttbullarna tills de får en fin färg.
- Lägg köttbullarna på en tallrik.
- Häll i tomatsåsen och koka upp.
- Smaka av med lite salt och svartpeppar.
- Lägg i köttbullarna och låt puttra i någon minut.
- Garnera med lite persilja.
- Perfekt att servera som den är med en bit bröd eller vid din tapas bjudning.
TIPS!
Koka ihop en egen tomatsås (1 brk plommontomater, 1 dl vitt vin, oregano torkad, svartpeppar & salt).
Portioner
4
Förberedelser
20 min
Tillagning
20 min
Grillmetod
Direkt
Svårighet
Enkel
Styrka
Mild
Följ oss för mer inspiration
Tillbehör som har använts