Rökta laxkuber

Smoked & Spicy!

Varmrökta laxkuber med läcker hetta från chili.

1 kg lax

Rub
2 tsk salt
2 tsk farinsocker
1 msk lökpulver
2 msk vitlökspulver
1 msk cayennepeppar
1 msk svartpeppar

Glaze
2 tsk smör
2 tsk lönnsirap
2 tsk bourbon
1 dl bbq sås

  • Blanda samman alla ingredienser för kyddblandningen.
  • Skär laxen i 5 cm stora kuber och blanda samman med kryddorna.
  • Smält smöret i en kastrull och blanda sedan i resterande ingredienser.
  • Koka samma på svag värme.
  • Fyll röklådan med rökspån.
  • Förbered grillen för indirekt värme med sikte på ca 120°C.
  • Placera röklådan i grillen ovanför brännaren.
  • Fördela laxkuberna på grillgallret.
  • Tillaga under 30 minuter.
  • Pensla laxkuberna med glaze och tillaga i ytteringare ca 30 min eller tills kärntemperatur på laxen är 55°C

Perfekt att servera på buffébordet eller som snacks.

Portioner

4

Förberedelser

20 min

Tillagning

60 min

Grillmetod

Direkt

Svårighet

Enkel

Styrka

Medium
Följ oss för mer inspiration
Tillbehör som har använts