1 kg lax
Rub
2 tsk salt
2 tsk farinsocker
1 msk lökpulver
2 msk vitlökspulver
1 msk cayennepeppar
1 msk svartpeppar
Glaze
2 tsk smör
2 tsk lönnsirap
2 tsk bourbon
1 dl bbq sås
- Blanda samman alla ingredienser för kyddblandningen.
- Skär laxen i 5 cm stora kuber och blanda samman med kryddorna.
- Smält smöret i en kastrull och blanda sedan i resterande ingredienser.
- Koka samma på svag värme.
- Fyll röklådan med rökspån.
- Förbered grillen för indirekt värme med sikte på ca 120°C.
- Placera röklådan i grillen ovanför brännaren.
- Fördela laxkuberna på grillgallret.
- Tillaga under 30 minuter.
- Pensla laxkuberna med glaze och tillaga i ytteringare ca 30 min eller tills kärntemperatur på laxen är 55°C
Perfekt att servera på buffébordet eller som snacks.
Portioner
4
Förberedelser
20 min
Tillagning
60 min
Grillmetod
Direkt
Svårighet
Enkel
Styrka
Medium
Följ oss för mer inspiration
Tillbehör som har använts