Smash burger
När man skall laga smash burger används en färs med hög fetthalt. Forma färsen till lösa bollar för att få den perfekta burgaren på grillen.
På en het stekyta tillagas hamburgarna under press med en stekspade. Resultatet blir en burgare med läcker stekyta fylld med smak från karamelliseringen.
Mängd
400g högrevsfärs
svartpeppar
Salt
Tillbehör
4st Hamburgerbröd
Cheddarost
Tomat
Gullök
Salt
Sallad
Majonäs
Ketchup
- Förbered grillen för grillmetoden direkt.
- Gör 4 löst formade bollar av färsen.
- Förbered alla tillbehör.
- Hetta upp Napoleons stekplatta eller Napoleons gjutjärnspanna på grillen.
- Lägg bollen på en riktigt het stekplatta och tryck till med stekspaden.
- Salta burgarens ytan och vänd burgaren.
- Tryck till med stekspaden igen.
- Vrid något varv med pepparkvarnen över burgaren.
- Lägg på ostskivorna.
- Rosta hamburgerbrödet på grillen.
- Montera burgarna med de olika tillbehören och servera direkt.
Portioner
4
Förberedelser
15 min
Tillagning
10 min
Grillmetod
Direkt
Svårighet
Enkel
Styrka
Mild
Följ oss för mer inspiration
Tillbehör som har använts