Legend 425

Legend-modellerna består av högkvalitativa gasolgrillar med ett 10-år långt garantiprogram, vilket ger garanterad Napoleon-kvalitet till de legendariska grillmästarna.

Legend 425 är en kompakt gasolgrill med fyra brännare och mångsidiga funktioner.

Det effektiva grillsystemet i Legend-grillarna består av bottenbrännare i rostfritt stål som tänds med ett pålitligt JETFIRE-tändsystem™. Emaljerade droppskydd placerade ovanpå brännarna jämnar ut värmen i grillen och skyddar brännarna från vätskor som droppar från grillgallret. Under grillning samlas vätskor och fett som droppat från maten ner i det heta droppskydden, vilket gör att det förångas, och återvänder tillbaka till den tillagade maten, detta tillför fukt till dess yta och därmed saftighet.

Grillen är tillverkad av slitstark gjuten aluminium och är lätt att rengöra. Värmen som genereras av brännarna kan enkelt styras med ergonomiska kontrollvred och värmen kan enkelt avläsas från ACCU-PROBE-termometern™ på locket. Grillens grillgaller är tillverkade av gjutjärn WAVE™, som ger den perfekta ytan och tillagningen för rätterna som ska grillas. Det vågiga gallret är gjort av matt emaljerat gjutjärn och kan användas på bägge sidor, ena sidan är spetsig och den andra sidan finns det urfrästa försänkningar med avrinning i hörnorna för att minimera uppblossande flammor vid grillning av tex mycket fet mat. Porslinsemaljerad dubbelsidig stekplatta finns som tillbehör.

På varmhållningshyllan ovanför grillgallren, kan du till exempel förbereda rätter som kräver längre tillagning och ger vid behov extra utrymme för att hålla rätterna varma. Porslinsemaljbeläggningen på grillocket skyddar grillen från slitage och väder, vilket också gör den extra lätt att rengöra.

Grillvagnens robusta hjul gör att grillen kan lätt förflyttas från de ena stället till det andra, medan de smidiga ihopfällbara sidoplatthyllorna sparar utrymme vid förvaring. Det finns tillbehörskrokar i ändarna av sidohyllorna och en flasköppnare på andra sidan.

Fettråget på Legend-grillen är placerat under grillen och består av en utdragbar fettbricka och kopp. Fettbrickan lutar så att det mesta av vätskorna som droppar från grillytan rinner ner i fettkoppen.

Som tillbehör finns även ett koltråg som förvandlar gasolgrillen till en kolgrill. Koltråget i gjutjärn har också en rökflishållare med ett perforerat lock, så att du kan lägga till rökarom med rökspån och woodchunks.

Pris: 7 490 kr
Artikelnummer: 14365NA
Grillyta: 60x45 cm
Antal brännare: 4
Effekt: 13,6 kW
Sizzle Zone: Nej
Vikt: 55 kg
Höjd: 116 cm
Bredd: 132 cm
Djup: 64 cm
WAVE™ Grillgaller i gjutjärn 
ACCU-PROBE™ - Termometer i lock 
Jetfire™ - Ger snabb och säker tändning varje gång 
Brännare - 4 st bottenbrännare 3,4 kW/brännare 
Sidohyllor - Avlastningsytor som är fällbara 
Krokar - För grillverktyg 
Dropptråg - Töms enkelt från framsidan 
Kapsylöppnare - Kapsylöppnare på sidohyllan 

På Napoleonklubben.se finner du recept och tips som tar ditt grillande till nästa nivå.

Det är inget snack om saken: Att grilla är härligt! Men man bör också tänka på att rengöra och ta hand om sin grill även med en kvalitetsprodukt så som Napoleon®, så behöver den fortfarande lite kärlek och uppmärksamhet för att säkerställa att den förblir i gott skick.

Rengöring utvändigt

Att ytrost bildas på rostfritt stål anses som normalt men kan i sin tur leda till grövre angrepp och övergå till gravrost som angriper materialets struktur. För att undvika detta missöde bör ni alltså underhålla ert rostfria material för att få så lång livslängd som möjligt. Påverkan av miljön är stor och i områden där grillen är i anslutning till hav, pool eller bekämpnings/ gödningsmedel är underhållsbehovet större än i områden utan.

Så här gör du för att underhålla din grill

Torka av fett och liknande med en fuktig trasa med ljummet vatten och lite milt diskmedel. Vid ytrost använd t.ex Autosol för att få bort detta men var försiktig med gnuggandet och torka alltid i samma riktning som borstningen av stålet. Testa först på en liten yta på t.ex baksidan av sidohyllorna för att se så att inga repor blir synliga av medlet. Torka rent och spraya sedan på ett lager med medel som t.ex: 5-56, WD-40 eller Würth ädelstålsvård på utvändiga ytor som inte kommer i kontakt med tillagningen. Stryk ut medlet och torka av med en mjuk trasa.

Rengörning invändigt

För att rengöra grillens inre tar man först bort grillgallerna och droppskydden. Ta sedan bort fästskruvarna till brännarna och lyft ur dessa. Skrapa och borsta försiktigt bort matrester samt brända rester från droppskydden samt grillbaljan med t.ex en diskborste ner på bottenplåten. Töm sedan dropplåten samt borsta och skrapa ur densamma. Grillbaljan kan sedan vid behov torkas av med en fuktig trasa med ljummet vatten och lite milt diskmedel och sedan stryka på ett tunt lager med neutral matolja.

Rengörning brännare

Brännarna rengöres enklast med Napoleons Venturi rörrensare. Brännarnas hål rengöras för hand med underhållssatsen som medföljer grillen (ingår ej i våra portabla gasolgrillar TQ-serien) för att ta bort eventuella igensättningar.

Rengöring av rostfria grillgaller

Innan du skall börja grilla nästa gång, värm upp grillen på full effekt i ca 10-15 minuter. Borsta sedan grillgallerna med en rostfri- eller mässingsborste. Vid kraftig nedsmutsning rekommenderas att använda Napoleons Gallerskrapa.

Rengörning av grillgaller av gjutjärn

Grillgaller av gjutjärn rengöres på samma sätt som rostfria grillgaller. Dock kan dessa behöva att smörjas in med en neutral matolja.

10 år

Grillbalja, aluminium

5 år, därefter 50 % rabatt t.o.m. år 10

Lock, aluminium - Lock, lackerat - Brännarrör, rostfria - Grillgaller, porslinsemaljerat gjutjärn

2 år

Övriga delar förutom batterier och glödlampor